Går du i tredje klasse? Drømmer du om en karriere som agent? Lurer du på hvordan det ser ut oppe i et kirketårn? Da er Tårnagentene midt i blinken for deg!

 

Tårnagenter.jpg

En kveld i året inviterer Brekken, Hitterdal, Glåmos og Røros menigheter alle de av menighetenes medlemmer som går i tredje klasse på skolen til å være tårnagenter i kirka. Som alle ekte agenter får man et ekte agentnummer  og som alle ekte agenter må man løse hemmelige oppdrag og mysterier. For å finne løsningene må det drives etterforskning, symbolkoding og skattejakt i både kirkerom, bibelen, kirketårnet - og hvem vet hvor ellers?

Vi vil gi alle døpte en mulighet til å bli bedre kjent med kirkerommet og kirkebygget. Vi blir særlig godt kjent med Glåmos kirke, men som kirker flest, er Glåmos utstyrt med det samme som alle andre kirker. Hva er det som gjør et hus til en kirke? Hvorfor har kirkene tårn med klokker i, og hvordan ser de ut? Hvorfor har kirkerommet alter, alterring, altertavle, lystenningssted, midtgang med rød løper, levende lys, blomster, høyt tak, prekestol, sangbøker osv....?

Vi vil også at alle skal få bli bedre kjent med en veldig kjent fortelling fra Bibelen, nemlig en av liknelsene som Jesus forteller. Vi skal bruke lego for å bygge liknelsen om den barmhjertige samaritan. Og så må vi bruke agenthodene våre til å finne ut hva som egentlig skjedde med han som lå i grøftekanten.

Dato for 2023 kommer!

 

 

Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.