Vinteren 2024 inviteres 2012-kullet av våre døpte medlemmer til LysVåken 10.-11. februar, natt til fastelavnssøndag.

 

LysVåken er en overnatting i Røros kirke for 11-/12-åringer. Det er ikke hver dag man får mulighet til å sove i et kirkerom, på gulvet foran alteret, men det får man altså tilbud om en gang i livet. Vi skal sove i kirka på samme måte som da Jesus var 12 år og ble borte fra foreldrene sine. Han ble nemlig værende igjen i tempelet da familien dro hjem fra påskehøytiden, og det tok tre dager før foreldrene fant ham igjen. I tempelet hadde Jesus brukt tiden godt og stilt mange spørsmål og lyttet til det de andre hadde å si. Han visste godt at han trengte å bruke tid i det hellige huset for å modnes. 

 

Overnattingen starter kl. 17 på lørdagen, og i løpet av kvelden skal vi både spise middag, oppleve kirkesafari, forberede gudstjeneste og se filmen Narnia. Søndagen er det familiemesse kl. 11 med påfølgende kirkekaffe. 

 

LysVåken er et av menighetenes tilbud om dåpsopplæring. Her får du mulighet til å lære mer om kirkas tro og tradisjon som man døpes til, og bli kjent med kirka di. Dette er ditt hjem, her kan du bo og undre deg, akurat som tolvåringen Jesus. 

 

 

Jesus som tolvåring i tempelet (Luk 2,41-52)
Hvert år pleide Jesu foreldre å dra til Jerusalem for å feire påske. Da han var blitt tolv år, dro de som vanlig opp til høytiden. Men da høytidsdagene var over og de skulle hjem, ble gutten Jesus igjen i Jerusalem uten at foreldrene visste om det. De trodde han var med i reisefølget, og gikk en dagsreise før de begynte å lete etter ham blant slektninger og venner. Da de ikke fant ham, vendte de tilbake til Jerusalem for å lete etter ham der. Først etter tre dager fant de ham i tempelet. Der satt han blant lærerne, lyttet til dem og stilte spørsmål. Alle som hørte ham, undret seg over hvor forstandig han var og hvor godt han svarte. Da foreldrene så ham, ble de slått av undring, og hans mor sa: «Barnet mitt, hvorfor har du gjort dette mot oss? Din far og jeg har lett etter deg og vært så redde.»  Men han svarte: «Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus?». Men de forsto ikke hva han mente med det han sa til dem.
   
  Så ble han med hjem til Nasaret og var lydig mot dem. Men hans mor tok vare på alt dette i sitt hjerte.  Og Jesus gikk fram i alder og visdom. Han var til glede for Gud og mennesker.

 

 

 

 

Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.