About Hoxa
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even believable genera on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary making Internet.
Get in Touch
open

Utlysning av sekretær i 30 % stilling.

Røros kirkelige fellesråd har ledig 30 % stilling som sekretær.

Stillingen som lyses ut som en 30 % stilling. Røros kirkelige fellesråd har som mål å øke denne prosenten.

Arbeidsoppgaver:

Her trenger vi en allsidig medarbeider med evne til å «snu på helen» og ta tak i små og store arbeidsoppgaver som hører til et kirkekontor. Vi er en liten stab med et godt arbeidsmiljø som jobber sammen for å skape en best mulig kirke.

Vi søker etter en sekretær med gode datakunnskaper og gjerne med erfaring fra arbeid i Den norske kirke. Kirkekontoret på Røros er i gang med å legge det meste av arbeidet inn i digitale systemer. Sekretæren vil være en nøkkelperson i dette.

Lønn etter KAs tariffer, og pensjonsordning  i KLP.

Nærmere opplysninger om stillingen kan rettes til kirkeverge Vivi Schwencke Johnsbråten tlf. 41312519.

Søknad sendes til Røros kirkelige fellesråd, Kjerkegata 39, 7374 Røros eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Søknadsfrist: 5. juli 2024.

Oversikt over konfirmanter i Brekken, Glåmos og Røros sokn 2024

Birk Kristiansen
Markus Ryen Hanssen

Rørosmartnan

Rørosmartnan 2024 (den 169. Rørosmartnan) begynner tirsdag 20. februar. Røros menighet er også en del av martnaslivet.

Ved hjelp av frivillige holder vi Bergstadens Ziir åpen for publikum alle martnasdagene. Kirka er åpen kl. 11:00-15:00 tirsdag og 11:00-13:00 onsdag, torsdag og fredag. Inngang koster 60 kroner for voksne.

Onsdag kveld blir det tradisjonen tro Forbondemesse i Bergstadens Ziir. Årets messe begynner kl. 19:30 og har overskriften "Smeltedigel". Det er gratis adgang og stemningsgaranti, og det blir anledning til å gi en gave til Forbonderiksdagen ved utgangen. Dørene åpner 19:00.

De andre martnasdagene er det konserter i kirka. Torsdag kveld kan du høre Dalarna-Femund Spelmanslag, som spiller hylningskonsert til Riksantikvarens kulturminnepris 2023 tildelt Sigurd Svendsen og Forbondeunionen. Fredag feirer Dalakopa sitt 40-årsjubileum. Lørdag inviterer kantor Alf Hulbækmo og Vemund Olav Aukrust til orgelkonsert i samspill med Flatlusa Spelmanslag.

Søndag 25. februar stilner martnaslivet av. Da feirer vi høymesse i Brekken kirke klokka 11, med innsettelse av vår nye prest Anne Talsnes Flatmo.

Ha en trivelig martnasopplevelse, og velkommen til kirke!

I uke 17/2024 ble det gjennomført bispevisitas i Brekken, Glåmos, Hitterdal og Røros menigheter.

I løpet av visitasuka besøkte Nidaros biskop Herborg Finnset menighetene. Biskopen deltok på flere av menighetens samlinger, møtte ansatte og frivillige, og var på skole- og bedriftsbesøk samt besøk på omsorgsinstiusjoner og andre fagmiljøer i Røros.

Visitasen ble dokumentert gjennom en serie offentlige rapporter. Disse kan lastes ned og leses her:

Sokneprestens visitasberetning om kirkelivet

Fellesrådets tilstandsrapport for kirkebygg og anlegg

Prostens rapport fra kontorvisitas 4. april 2024

Biskopens visitasforedrag (holdt på Menighetshuset søndag 28. april etter høymessen)

Det ble gjennomført flere åpne programposter i løpet av visitasuka hvor alle som vil kunne delta:

Tirsdag 23. april
kl. 10:00: Åpningsgudstjeneste (Falkbergetmesse) i Glåmos kirke; kirkekaffe
kl. 17:30: Orgelkonsert i Røros kirke ved Alf Hulbækmo

Onsdag 24. april
kl. 18:00: Kulturkveld i Brekken kirke; flere lokale aktører deltar

Torsdag 25. april
kl. 14:00: Kulturprogram på Øverhagaen BHVS; allsang og solosanger

Søndag 28. april
kl. 11:00: Høymesse i Røros kirke; preken ved Nidaros biskop
kl. 13:00 (ca.): Kirkekaffe i Menighetshuset etterfulgt av biskopens visitasforedrag

Søndag 11. februar klokka 18 er det kveldsgudstjeneste i Hitterdal kapell. Etter messen inviterer menighetsrådet i Hitterdal til menighetens årsmøte. Der vil de, i tillegg til vanlige årsmøtesaker som årsmelding og regnskap for 2023, ta opp spørsmålet om Hitterdal sokn skal slå seg sammen med Røros sokn.

Hitterdal menighet er en av de aller minste menighetene i Den norske kirke. Soknet har bare så vidt over 50 medlemmer, noe som gjør det krevende oppfylle alle de oppgavene som hører med å være et selvstendig kirkesokn. Menighetsrådet i Hitterdal har derfor over noe tid arbeidet med spørsmålet om formelt å slå seg sammen med en av nabomenighetene. I fjor ba rådet menighetens medlemmer om råd om de skulle søke seg i retning Røros eller Brekken, og der fikk de tydelig svar om å gå vestover. I år ber det nyvalgte menighetsrådet om mandat til å gå videre med arbeidet, slik at Hitterdal menighet kan slå seg sammen med Røros ved utgangen av den gjeldende menighetsrådsperioden.

Menighetsrådet håper så mange som mulig av soknets medlemmer møter på årsmøtet og tar del i samtalen om soknets framtid.