Konsert: Levanger kammerkor
Lørdag, 14. Mai 2022, 18:00 - 20:00
Treff : 47
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

SAMISKE TONER OG FOLKEMUSIKK I SKJØNN FORENING.

Det får vi servert når Levanger kammerkor skal holde jubileumskonserter i sitt 50. år. Repertoaret er hentet fra Frode Fjellheims musikalske univers med røtter i samisk joik, og fra norsk folkemusikk gjennom fiolinisten Ingvild Blæsterdalen. Begge disse musikerne har bidratt sterk til å utvikle tradisjonsmusikk i ny og moderne drakt både klanglig og melodisk. Sammen med Levanger Kammerkor sitt eget folkemusikkinspirerte repertoar og gjennom fellesnumre, blir dette en kontrastfylt konsert preget av tradisjon og nytenking, dialog og lekende samspill.

Frode Fjellheim er en av Norges fremste komponister og artister (sang, piano, synthesizer) med nyskapende musikk som har røtter i joik og samisk kultur. Fjellheim er en internasjonalt høyt respektert og anerkjent musiker med trippel platina for musikken til Disney-filmene Frost og Frost II. Han er leder av bandet Transjoik og har samarbeidet med et utall av musikere i inn og utland. Fjellheim har over tid samarbeidet med koret Cantus, et samarbeid knyttet til hans musikk i Frostfilmene. Fjellheim tar med seg kraft og en enestående musikalitet inn i spenningsfeltet mellom tradisjonell joik og moderne sjangeroverskridende musikk. På konserten samarbeider Fjellheim med perkusjonisten Snorre Bjerck. Han er en allsidig norsk jazzmusiker som bla mottok Vossajazzprisen i 2007.

Ingvild Blæsterdalen er en av våre unge nyskapende folkemusikere. Hun er opprinnelig fra Røros, men har de siste 10 årene vært bosatt på Verdal. Hun har gitt ut to plater med egenkomponert musikk med Ingvild Blæsterdalen Trio og er også fast felespiller i Sjuende far huset. Ingvild har de siste årene gjort flere konserter med Rasmus og verdens beste band, og som soloutøver kom hun til finalen i INTRO-folk i 2018. Dette er andre gang hun samarbeider med Frode Fjellheim og Kammerkoret, og vi kan glede oss til felemusikk med inderlighet og skikkelig trøkk.

Levanger Kammerkor markerer i 2022 sine 50 år med korsang. Denne konsertserien blir et av høydepunktene i jubileumsåret. Korets styrke er evne til variasjon i sjanger. Fra pop, rock, blues, jazz og klassiske verk til folkemusikk og viser. Vi har årlige oppsettinger i Levanger og omegn med ulike former for sceniske konserter. Vi liker å kalle seg et scenisk kor.

Per Christian Rolin er korets dirigent, arrangør og pianist. Han har utdanning fra universitetet i Oslo og Norges Musikkhøgskole samt erfaring som bandleder og repetitør for ulike musikkprosjekter. Han er en eminent pianoakkompagnatør og benyttes ofte på Innherred.

Alt ligger med andre ord til rette for tre sjangerovergripende og spennende konserter i mai.
Vi ønsker velkommen til Levanger kirke 11.05, Stiklestad kirke 12.05 og Røros kirke 14.05.

Sted Røros kirke
Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.