AVLYST: Iver Kleive og Knut Reiersrud
Søndag, 28. November 2021, 19:30 - 21:00
Treff : 138
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

DENNE KONSERTEN ER DESSVERRE AVLYST.

 

Iver Kleive & Knut Reiersrud gjester Røros Kirke søndag 28. desember kl 19:30 

Den norske pianisten, organisten, dirigent og komponist Iver Kleive sammen med bluesgitaristen Knut Reiersrud. 

Få kan spille orgel som Iver Kleive. 

Siden tidlig på 70′ tallet har han spilt orgel, og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger. Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. 

Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende. Han har også en svært imponerende katalog av innspillinger innafor vesten. Faktisk omlag 300! 

Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Tredje albumet «Nåde over Nåde» kom i 2006 og siste albumet kom i 2018 «Natt i Desember» Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende. 

Vi ser frem til å oppleve møtet mellom disse to fremragende musikerne i Røros Kirke. Velkommen skal dere være.

Sted Røros kirke
Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.